Drogen

Onze drogerij in Lienden is uniek te noemen. Vanuit deze fabriek, met een gunstige ligging, kunnen wij restproducten drogen uit sectoren zoals de bakkerij- en aardappelindustrie, waarbij we een vooraanstaande marktpositie innemen. We zetten de aangeleverde producten om in hoogwaardige droge granulaat, die vervolgens dienen als waardevolle ingrediënten voor de mengvoederindustrie.

Dit proces strekt zich uit van het drogen zelf tot aan het zorgvuldig uitpakken van producten en het waarborgen van de kwaliteit, onder meer door zorgvuldig reinigen van het product en te ontdoen van bijvoorbeeld plastic of andere ongewenste materialen. Het is van essentieel belang om het vochtgehalte te verminderen om de houdbaarheid te vergroten en efficiënte opslag mogelijk te maken. Het is een efficiënt droogproces dat niet alleen het vochtgehalte vermindert, maar ook de voedingswaarde en smaak van de producten intact houdt. Dit vereist de nodige precieze controle en expertise.

Kwaliteitsbewaking speelt een centrale rol in onze bedrijfsfilosofie. We hanteren strenge controles om ervoor te zorgen dat enkel producten van de hoogste kwaliteit worden verwerkt. Dit omvat niet alleen visuele inspecties, maar ook geavanceerde technologieën zoals metaaldetectie, die zelfs de kleinste vervuiling kunnen opsporen en verwijderen. Deze grondige controle verzekert dat de droge granulaat voldoet aan de hoogste normen en veilig ingezet kan worden in de mengvoederindustrie. Het uiteindelijke product, het gedroogde granulaat, wordt vervolgens weer verwerkt als basis voor de mengvoederindustrie. Het fungeert als een voedzame aanvulling op diervoeding, wat dieren voorziet van de essentiële voedingsstoffen die bijdragen aan hun groei, gezondheid en welzijn.