Pelleteren

Om optimale loopkarakteristieken te verzekeren, zetten we de korrelperserij in. Deze geavanceerde installatie biedt de capaciteit om zowel samengestelde mengsels als enkelvoudige producten te pelleteren. De kernfunctie van de korrelperserij ligt in het samenpersen van materialen tot pellets, die consistentie en kwaliteit in de loopprestaties van de uiteindelijke producten bevorderen.

De korrelperserij speelt een grote rol in het verfijnen van grondstoffen tot hoogwaardige gepelleteerde producten. De grondstoffen worden toegevoerd aan de korrelperserij, waar ze onderworpen worden aan samendrukking. Door dit drukproces worden de materialen samengeperst tot compacte pellets, wat resulteert in een verbeterde dichtheid en uniformiteit van de structuur.

Het vermogen om zowel mengsels als enkele componenten te pelleteren, geeft ons een competitief voordeel in de sector. We kunnen aan de diverse behoeften van klanten voldoen, variërend van op maat gemaakte mengsels tot individuele gespecialiseerde producten.

Deze flexibiliteit in productie stelt ons in staat om aan specifieke vereisten te voldoen en producten te leveren die voldoen aan de verwachtingen van onze opdrachtgever. Na het pelleteringsproces worden de gepelleteerde producten zorgvuldig opgeslagen in (eigen) silo’s.

Deze silo’s dienen als opslagfaciliteit waar de producten kunnen worden bewaard tot ze gereed zijn voor verdere verwerking, verpakking of distributie. Het gebruik van silo’s zorgt voor een georganiseerde en efficiënte opslag van de geproduceerde pellets, waardoor ze beschermd blijven tegen externe invloeden en behoud van hun kwaliteit wordt gegarandeerd.