P.C. van Tuijl is opgericht in 1962 aan de Dorpsstraat te Opheusden. De oprichter van het bedrijf, de heer P.C. van Tuijl, was een molenaarszoon. Al in zijn jeugd leerde hij het malen in de maalderij van zijn vader. Na een korte tijd als vertegenwoordiger in de veevoederbranche werkzaam te zijn geweest, is hij een mengvoederbedrijf gestart.

Een echt familiebedrijf
Een echt familiebedrijf
Een echt familiebedrijf

De heer P.C. van Tuijl heeft in 1997 het bedrijf officieel overgedragen aan zijn zoons, zij vormen sindsdien het dagelijks bestuur. Het bedrijf is sindsdien op de verschillende locaties uitgebreid en gemoderniseerd.  Zo is er onder andere geïnvesteerd in maal-, extruder-, meng- en opzaklijnen en meer opslag mogelijkheden voor bulk en stukgoed. In het najaar van 2022 bestond de firma 60 jaar. Hierbij is uitgebreid stilgestaan tijdens de officiële jubileum dag in mei 2023. Deze feestelijke dag viel samen met de opening van het nieuwe hoofdkantoor aan de Batterijenweg en de onthulling van de nieuwe bedrijfsnaam Van Tuijl Feed Enrichment. Na 60 jaar als P.C. van Tuijl Kesteren geopereerd te hebben in de wereld van Feed, was de tijd rijp om het uiterlijk te moderniseren zodat dit beter zou aansluiten op het imago dat het bedrijf in de markt heeft. Van Tuijl heeft een naam opgebouwd en is inmiddels een niet meer weg te denken speler in de productie van jongdiervoeders en petfood.

Snelle uitbreiding

Hij was secuur in het samenstellen van recepten en verbeterde graag het product na feedback van de klant. In 1970 verhuist P.C. van Tuijl Kesteren B.V. naar de Tielsestraat te Opheusden. In 1975 is het bedrijf overgegaan van mengvoerproductie naar dienstverlening. Doordat de productie van jongdiervoeders toenam, is er voor deze activiteiten in 1987 een locatie geopend aan de Batterijenweg te Kesteren. Op de locatie in Opheusden is daardoor ruimte vrijgekomen om te groeien met de activiteiten zoals malen, persen en drogen. Al snel bleek dat uitbreiding van droogcapaciteit noodzakelijk was. In 1993 is daarvoor een derde locatie geopend aan de Marsdijk te Lienden. Op deze locatie zouden voortaan de natte en verpakte producten uitgepakt en gedroogd gaan worden.

Snelle uitbreiding
Jubileum, naamswijziging en opening kantoorpand
Jubileum, naamswijziging en opening kantoorpand

Het jaar 2023 was voor ons een bijzonder jaar. Op 12 mei vierden we ons 60-jarig jubileum, waarbij tegelijkertijd onze nieuwe  bedrijfsnaam en huisstijl werden geïntroduceerd. Onze naam veranderde van P.C. van Tuijl Kesteren B.V. naar Van Tuijl Feed Enrichment. De nieuwe, maar toch herkenbare look, sluit aan bij de professionaliseringsslag die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. Op deze dag is ook ons nieuwe kantoorpand officieel geopend door burgemeester A.J. Kottelenberg.